FERK: Rasprava o nacrtu zakona za izgradnju hidroelektrane "Čajdraš"

Bez autora
Jan 30 2011

Regulatorno povjerenstvo za električnu energije u Federaciji BiH (FERK) obavještava javnost da će u utorak 01. veljače u 11 sati u zgradi Općine Zenica biti održana opća rasprava o Nacrtu prethodne dozvole za izgradnju proizvodnog objekta mHE „Čajdraš“ podnosioca zahtjeva JP „VIK“ d.o.o. Zenica ( JP Vodovod i kanalizacija d.o.o. Zenica). Proizvodni objekt je mala hidroelektrane „Čajdraš“, na lokaciji postojeće rasteretne komore na magistralnoj vodovodnoj cijevi DN 400 „Kruščica-rezervoar Zmajevac II“ u Čajdrašu općina Zenica, instalirane snage 485 kW (kilovata) i projektirane godišnje proizvodnje 3.633,09 MWh (megavatsati). Ovo je prvi gospodarski subjekt u Bosni i Hercegovini koji će infrastrukturu za vodoopskrbu vodom iskoristiti za proizvodnju električne energije. Iz FERK-a pozivaju sve zainteresirane pravne i fizičke osobe da nazoče i daju usmene komentare na općoj raspravi o nacrtu ove dozvole.

FERK: Rasprava o nacrtu zakona za izgradnju hidroelektrane "Čajdraš"Regulatorno povjerenstvo za električnu energije u Federaciji BiH (FERK) obavještava javnost da će u utorak 01. veljače u 11 sati u zgradi Općine Zenica biti održana opća rasprava o Nacrtu prethodne dozvole za izgradnju proizvodnog objekta mHE „Čajdraš“ podnosioca zahtjeva JP „VIK“ d.o.o. Zenica ( JP Vodovod i kanalizacija d.o.o. Zenica), priopćeno je iz Regulatornog povjerenstva.

Proizvodni objekt je mala hidroelektrane „Čajdraš“, na lokaciji postojeće rasteretne komore na magistralnoj vodovodnoj cijevi DN 400 „Kruščica-rezervoar Zmajevac II“ u Čajdrašu općina Zenica, instalirane snage 485 kW (kilovata) i projektirane godišnje proizvodnje 3.633,09 MWh (megavatsati).

Ovo je prvi gospodarski subjekt u Bosni i Hercegovini koji će infrastrukturu za vodoopskrbu vodom iskoristiti za proizvodnju električne energije.

Iz FERK-a pozivaju sve zainteresirane pravne i fizičke osobe da nazoče i daju usmene komentare na općoj raspravi o nacrtu ove dozvole.

Nacrt dozvole se može preuzeti na web stranici: www.ferk.ba ili na protokolu FERK-a.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik